2/01/23

Засідань команд психолого-педагогічного супроводу

 

Забезпечення інклюзії в ЗЗСО – одне із завдань розбудови якісного освітнього середовища, визначених у рекомендаціях «Абетка для директора». Вже не перший рік ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІст.- ЗДО» (директорка Іванна ЩЕРБАТА) працює з особливими дітками. На жаль, щороку таких здобувачів освіти більшає, ми знайомимось з новими діагнозами, тому потреба розвивати інклюзію, вдосконалюватись для забезпечення дітям з ООП якнайкращого середовища повноцінного інтелектуального та психофізичного розвитку є актуальною.
Однією із складових цього напрямку роботи є тісна співпраця із консультантами ІРЦ, які є постійними учасниками засідань команд психолого-педагогічного супроводу. 25 січня в форматі круглого столу відбулись такі чергові засідання, у ході роботи яких було проаналізовано динаміку розвитку та моніторинг навчання дітей з ООП за І семестр 2022-2023 н.р. відповідно до поставлених цілей індивідуальної програми розвитку. Крім того, учасники обговорили зміни в розумовій, емоційно-вольовій сферах особливих школярів та вихованців.
Засідання відбулися за участю батьків, які надали додаткову інформацію про потреби, інтереси, уподобання, труднощі в соціально-побутовому орієнтуванні їхніх дітей.
Дякуємо фахівцям ІРЦ за проведену консультативно-координаційну роботу, у процесі якої було обговорено важливі аспекти оцінювання навчальних досягнень дітей з ООП, особливості роботи в умовах воєнного стану, зокрема: стресові ситуації під час повітряних тривог, евакуації, перебування в укритті.
Безперечно, комплекс проведеної роботи допоможе більш влучно визначити освітню траєкторію учнів та вихованців з ООП, сприятиме напрацюванню перспективних заходів із роботи в інклюзивних класах та групах. Ставимо собі за ціль максимально розкрити потенціал таких діток, зважаючи на особливості кожного з них.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар