12/08/22

Засідання шкільної спільноти класних керівників

 

02 грудня 2022 року в ОЗ "Твіржанський ЗЗСО I- III ст.- ЗДО" ( директорка Іванна Щербата) відбулося засідання шкільної спільноти класних керівників на тему: "Національно- патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення".
Під час засідання були розглянуті найактуальніші аспекти національно- патріотичного виховання на сучасному етапі.
Марія Приймак, заступниця з виховної роботи, у своєму виступі наголосила, що виховання патріотизму та національної свідомості сьогодні, як ніколи, актуально. І не тільки для системи освіти, а й для держави в цілому. Саме зараз ми повертаємося до споконвічних цінностей: утвердження первинності любові до Батьківщини і людей, духовності, моральності, бережного ставлення до природних скарбів і національних надбань нашого народу. Марія Мирославівна звернула увагу на опрацювання головних аспектів Стратегії національно- патріотичного виховання на 2020-2025 роки та її реалізацію в роботі класних керівників.
Олександра Козак, голова спільноти, підготувала презентацію " Сучасний погляд на патріотичне виховання". У презентації було висвітлено мету національно- патріотичного виховання: формувати особистість, наділену громадянською відповідальністю, національною самосвідомістю, високими духовними цінностями, родинними і патріотичними почуттями.
Класні керівники Лідія Кисіль, Марія Феник, Станіслава Чміль поділилися досвідом з питання " Форми та методи формування національної свідомості та самосвідомості школярів".Серед різноманітних форм та методів формування національної свідомості перевага надається інноваційним технологіям.
Учасники спільноти також обговорили питання "Патріотичне виховання через призму уроків звитяги".Прийшли до висновку, що уроки звитяги- один з важливих елементів національно- патріотичного виховання.
Підсумком засідання було виконання інтерактивної вправи
"Голуб миру". Класні керівники на символічному голубі миру написали побажання і прикріпили їх на карту України. Спільне бажання для всіх- Перемоги та Миру. Нехай наші діти зростають у мирній, процвітаючій Україні справжніми патріотами своєї землі.💙💛   


Немає коментарів:

Дописати коментар