11/26/21

"Запалюємо пам'яті свічу"

Ти запали сьогодні свічку на вікні
Для тих, хто був від голоду загинув.
Нехай в цей день такі свічки
Освітять цілу Україну.
Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть… Це те, що залишає по собі слово голодомор. Це страшно, це боляче до самих кісток. Але це те, про що потрібно пам’ятати. 26 листопада 2021 року Україна відзначає 89-і роковини Голодомору та вшанувала пам’ять жертв цієї страшної трагедії українського народу.
До Дня вшанування пам’яті жертв голодомору в ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗДО» (директорка Щербата І.С,) відбулась лінійка-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Запалюємо пам'яті свічу". Учні закладу почули спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступи з цієї тематики. Звертаючись до учнів освітнього закладу, заступниця директорки з ВР Приймак М.М., закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті.
Учителька історії Кисіль Л.О. наголосила на тому, що ми повинні пам’ятати, що наш священний обов’язок – зберігати в пам’яті і глибоко вшановувати наших предків, тих людей, котрі становили наше родинне дерево, єднали наступність наших родин і пішли у вічність насильницькою, мученицькою смертю! Ми українці! Ми патріоти нашої незалежної держави!
Пам’ятати про трагічні сторінки історії має кожен, хто носить це величне ймення «УКРАЇНЕЦЬ».
 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар