11/23/21

До Міжнародного Дня толерантності


Твори добро - ось заклик толерантності, ось гідний вчинок кожної людини, кожного громадянина. Кожен з нас повинен вірити в добро, повинен творити сам його, не чекаючи на поштовх, а сам з своєї ініціативи зробити щось таке, щоб принесло користь для всіх, хто оточує нас. Зробити те, що інші вважають неможливим. Зацікавити всіх, подати гідний приклад і віру в хороше, незабутнє продовження життя.
У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності в ОЗ «ТВІРЖАНСЬКИЙ ЗЗСО I-III ст. - ЗДО» (директорка Щербата І.С.) пройшов ряд заходів. Так, соціальним педагогом Макар О.І. було проведено заходи з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей: заняття з елементами тренінгу «Що таке толерантність» у 5 та 6 класах. Учні переглянули мультфільм «Подарунок», дізналися, що таке толерантність та як звучить це слово на різних мовах, визначили, які риси притаманні толерантній та інтолерантній людині. Також учні написали свою думку про те, що потрібно зробити, щоб школа стала простором толерантності, створили «Дерево толерантності», виконали вправу «Чарівна крамниця», яка дала учасникам можливість з’ясувати, яких якостей їм не вистачає для того, щоб вважатися справді толерантними людьми.
До відзначення цього дня активно долучилися учні початкових класів разом зі своїми класними керівниками. Школярі власноручно виготовили браслети толерантності. Дуже сподобалась дітям артхвилинка «Якого кольору толерантність?». Поговорити з дітьми про важливе допомогли добрі мультфільми, у яких закладена глибока ідея. Короткометражки через дитячі образи пояснили, що бути особливим – це нормально.
Тож за кілька хвилин спілкування учні закладу освіти навчилися розуміти чужу, особливу історію.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар