12/14/19

«Уроки Чорнобиля»


14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день встановлено в Україні згідно з Указом Президента у 2006 році на згадку про завершення будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.
В ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО» педагог-організатор Сільник М.В. провела лекторій зі старшокласниками «Уроки Чорнобиля». Вчитель наголосила, що Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Ціною свого життя і здоров’я вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.
Хвилиною мовчання згадали тих, хто усвідомлено й жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Ці люди заплатили величезну ціну, ціну власного життя. Учні переглянули відео «Чорнобильська катастрофа: хроніка подій» та «Чорнобиль – причини та наслідки». Зрозуміли, що Чорнобиль був глобальною проблемою, і тисячі людей, які працювали над ліквідацією катастрофи, насправді врятували світ від радіоактивного забруднення.
Вклоняємося перед мужністю та самовідданістю ліквідаторів. Їх героїзм врятував мільйони життів, врятував світ. Дякуємо ліквідаторам за жертовність і відвагу, завдяки яким, без перебільшення, врятовано світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар