12/06/17

Виховний захід "Жнива скорботи"

На підвіконні палахкотить
 скорботи полум'я священне –
то свічка пам'яті горить
за всіх убитих безневинно
        Голодомор 1932-1933рр. – найтрагічніша сторінка в історії українського народу. З метою відзначення 85-х роковин цієї страшної трагедії та вшанування пам’яті усіх невинно загиблих від голоду 24 листопада в Твіржанському НВК відбувся виховний захід «Жнива скорботи». Напевно, жодних слів не вистачить, щоб висловити усе жахіття, яке відбувалося в Україні під час голодомору, та учні 9 класу під керівництвом класного керівника Грицайко Н.О. та вчителя історії Кисіль Л.О. зуміли зворушити серце кожного глядача.
         Розпочався виховний захід молитвою до Матері Божої у виконанні учениці 9 класу Вовк В., яка зіграла роль Марії з твору Уласа Самчука. Діти читали тематичну поезію, ведучі наводили жахливі факти з історії про злочини сталінського керівництва, які   призвели     до     геноциду     української     нації.
Москалик М. виконала пісню «Янголи», учні розігрували сценку «мати з сином» та показували інсценізацію уривка з твору Уласа Самчука «Марія». Глядачі переглянули презентацію на відповідну тематику під звуки пісні О.Білозір «Горить свіча». Усі присутні вшанували хвилиною мовчання память жертв голодомору та колективно виконали пісню «Молитва (Боже великий єдиний….)».
         Заступник директора з ВР Приймак М.М.  закликала учнів приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання 25.11. о 16 годині  та акції «Запали свічку».
Із завершальним словом звернулася до присутніх директор Твіржанського НВК Книшик С.І., подякувавши дітям та організаторам за змістовний захід, закликала учнів із особливою шаною ставитися до хліба та наголосила на тому,  що усі невинно закатовані страшною смертю від голоду повинні завжди жити у нашій пам’яті.



Немає коментарів:

Дописати коментар