11/29/17

   Від Бога – до добра дорога 

   Справжнє свято для душі відбулося в Твіржанському НВК 16 листопада – обласний семінар з християнської етики. Головною його метою було обговорити актуальні питання, вимоги та принципи викладання предмета духовно-морального спрямування, поділитися досвідом роботи між учителями Львівщини. В роботі семінару взяли участь автор підручника «Християнська етика», доктор філологічних наук Галина Сохань, викладач  ЛОІППО Ігор Гусаков, голова комісії освіти і виховання самбірсько-дрогобицької єпархії УГКЦ, головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету м.Самбора Войтко Л.С., начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Чернега В.Г., представники духовенства: отець Іван та ксьондз Владислав Дерунов, – учителі християнської етики Мостиської ОТГ, Бродівщини, Золочівщини, Самбірщина та Старосамбірщини. Розпочався семінар з молитви та настанов від
духовних пастирів.
       Як і завжди, щиро вітала шановних гостей у стінах навчального закладу, який очолює, директор Твіржанського НВК Світлана Іванівна Книшик, наголосивши на вагомому значенні та актуальності вивчення християнської етики в сучасному світі.
       Галина Сохань та Ігор Гусаков презентували присутнім методичні рекомендації щодо викладання предмета духовності в рамках нового закону про освіту.
    Валентина Чернега зазначила, що у небезпечних реаліях сучасності та тих аномальних явищах у поведінці, які існують серед підлітків, предмет, під час викладання якого дітям прищеплюють  любов та милосердя, відіграє неабияку роль у формуванні духовно-моральних цінностей  особистості.
         Робочу атмосферу семінару  розвіяли учні школи, які під керівництвом вчителя основ християнської етики Твіржанського НВК Чміль С.І., підготували для гостей урочистий захід. Нагадавши присутнім про усі людські чесноти та про важливість присутності Бога у кожному серці, діти влаштували для гостей справжнє свято духовного піднесення. А зворушливий танець найменших вихованців НВК під звуки мелодії «Боже, Україну бережи» неабияк розчулив присутніх.
Мабуть, людській душі найкраще тоді, коли вона поряд із Богом. Дякуємо організаторам заходу за те, що кожен із присутніх зміг відчути цю душевну радість.  

      

Немає коментарів:

Дописати коментар