5/28/17

Голосить дзвін стривожено у квітні…



Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
 ... Лиш пам'ять усе пам'ятає

          Горем і болем увійшов в наше життя Чорнобиль, розділив долю людей на „до” і „після”. Безлюдні вулиці Прип’яті, покинуті школи, будинки, дитячі майданчики, колючий дріт зони. Спогади вільно або мимоволі переносять до подій 26 квітня 1986 року.
З метою поглиблення  знань  учнів про трагедію на Чорнобильській АЕС, визначення негативного впливу аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; виховування   особистої  стурбованості кожного учня за все, що відбувається навколо у Твіржанському НВК пройшов ряд заходів. Із десятикласниками  педагог-організатор Підбережник С.Б. провів круглий стіл « Рани Чорнобиля», класний  керівник 9 класу Чміль С.І. провела зі своїми вихованцями конференцію «Мужність і біль Чорнобиля».
 Учитель фізики Мартин М.І. із учнями 9, 10 та  11  класів переглянула документальний фільм « Правда про Чорнобиль», а із семи та восьмикласниками – «Свічка пам’яті». Школярі мали змогу побачити реалістичні картини  атомного вибуху. Марія Іванівна як фізик розтлумачила причини та наслідки аварії, яку, як відомо, називають світовою катастрофою.
У післяурочний час у навчальному закладі для учнів 7-11 класів пройшов загальношкільний захід «Голосить дзвін стривожено у квітні…», який із десятикласниками підготував педагог-організатор Підбережник С.Б. та учитель музичного мистецтва Козак І.В.
 Історії не змінимо. Ми повинні її пам’ятати, проте людство має задуматися над своїми діями, аби надалі в жодному разі не призвести до ще якоїсь екологічної катастрофи.

Немає коментарів:

Дописати коментар