4/19/19

Волонтерський проект «Захист Вітчизни»


 
З метою реалізації проекту «Захист Вітчизни», яке організоване об’єднанням «Самопоміч», 19 квітня до ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» завітала депутат Львівської обласної ради п. Параскевія Дворянин. А також  координатор проекту Степан Сольчаник, який був братом Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника, та волонтер, воїн АТО Іван Кушнір.
Завдяки сприянню директора Книшик С.І. наш заклад став одним із перших, де реалізовується цей проект. Гості привезли  навчальні стенди для обладнання кабінету Захисту Вітчизни.
Зустріч зі старшокласниками була цікавою та повчальною. І.Кушнір розповів про життя дітей на окупованих територіях, про їхні недитячі мрії та сподівання, і як він, дорослий чоловік та батько, змінив свій погляд після побаченого і почутого. 

Учитель історії Кисіль Л.О. розповіла про Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника, учасника Революції Гідності, українського історика, соціолога, активного громадського діяча, нашого земляка зі Старого Самбора, який трагічно загинув від кулі снайпера у Києві. Йому було лише 28 років. Учні із захопленням слухали його вірші, декламовані вчителем історії. Рядки одного із них можна вважати справжнім закликом для майбутніх поколінь:
Серед тих, хто одного разу вирішив йти,
Ти місток, бо за тобою йтимуть ті,
Які ще сплять на грудях жінки.
Йди і вір, що хоча б одному з мільйона
Трапиться твій слід,
Коли його покличе небокрай.

Немає коментарів:

Дописати коментар